GreenHost novosti,saveti WordPress sajt se briše prilikom auto nadogradnje

WordPress sajt se briše prilikom auto nadogradnje

Ako ste bili ažurni i nadogradili svoju WordPress prezentaciju na verziju 3.7, dobili ste između ostalog i mogućnost automatske nadogradnje sigurnosnih i drugih zakrpi. U nekim uslovima se može reći korisno ali većina administratora želi to sve da obavi pod kontrolom i kada njima odgovara. U pojedinim konfiguracijama sajta sa nekim dodatkom ili temom koja nije kompatibilna sa 3.7, jezičkim paketom i slično može doći do brisanja celokupnog sajta (ostaje wp-content ali se briše uploads i dodane teme). Preduslov je da ftp lozinka bude jednom unešena u cms i zapamćena u bazi, bez toga ne bi bio moguć auto updater.

Moje rešenje je bilo da isključim automatsku nadogradnju važnijih prezentacija, a za manje probne ostavim to uključeno i vidim kako se ponaša uz detaljan bekap svega.

Unesite define( ‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’, false ); u vaš wp-config fajl i proverite na /wp-admin/about.php da li je to prihvaćeno.

Ukoliko želite da imate automatiku a dešava vam se brisanje wp-admin , wp-includes i wp-content/uploads prilikom nadogradnje mora se rešiti problem koji sprečava proceduru do kraja. Nekada je to do hostinga i privilegija na fajl sistemu, nekada do plugin-a ili teme, jezičkog paketa itd.

Da napomenem da se fajlovi brišu neželjeno i kod ručnog pokretanja nadogradnje iz admin panela. Proverite vaše dodatke i izbacite/zamenite neke koji nisu dugo osveženi ako planirate da pratite tempo nadogradnje samog wordpress-a.

[ad]

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.