GreenHost novosti,saveti Ponovo Bitcoin i ostali coini

Ponovo Bitcoin i ostali coini

Kretanje vrednosti Bitcoin novčića trenutno je tako da kada napišete da je sada oko 1200$ praktično znate tačno i kada je to u vremenu, jer se stiče utisak da samo raste i da više nikada neće imati istu cenu kao sada. Kasno je da se prisećamo vrednosti od ranije i šta bi bilo kad bi bilo nego da vidimo kako se još može profitirati na kripto valutama.

Kopanje ili mining novčića sa grafičkim karticama se preselio u domen alternativnih i to najviše za LTC koji se najviše isplati od skorašnjeg skoka cene. Za samo mesec dana vrednost je od 2$ išla i do 45$ što je dovelo do toga da trenutno neku jaču grafičku karticu možete isplatiti za 3-4 nedelje od prodaje Litecoin-a. Prilikom rasta cene pojavili su se i novi rudari pa je diff porastao na 1500, ali je sve to još profitabilno. Mogu se istražiti i druge kripto valute pa se rudariti na valuti koja je trenutno najbolja, svojevrsni coin hopping ali su najbolje prošli oni koji su imali zalihe LTC, NMC, PPC i ostalih novčića iz vremena kada su bili bagatelni. Prošle zime su grafičke kartice pravile Bitcoine i grejale stanove, ove će to biti Litecoin a sledeće već neki drugi.

Zbog čestih i naglih promena vrednosti svih kriptovaluta isplatljivo je i baviti se trgovinom na berzama, kupovati jeftino prodavati skuplje. Vrednosti alternativnih novčića zavise naravno od ponude i potražnje kao i cene Bitcoina u tom trenutku, ali se zbog male dubine tržišta lako manipuliše sa cenama. Tako se kupi novac od takozvanoh noob-ova ili početnika koji su posle popularizacije Bitcoin-a došli da vide o čemu se tu radi i uložili neki novac jer su čuli da svi zarađuju na tome. Veliki igrači i ovde diktiraju tempo pa je savet da se igra oprezno i gleda volumen, dubina i zidovi na tržištu valuta jer su mnoge izmanipulisane za zaradu onih koji već imaju zalihe valuta.

Matematika koja je primenjena da bi se došlo do vrednosti prvo Bitcoina pa posle i ostalih alternativnih novčića na tržištima je komplikovana kao i sami algoritmi hash-ovanja i rešavanja blokova uz podešavanje diff-a. Moja procena je da cenu od 1000$ moramo čekati godinama se desila za manje od 30 dana posle cene od 200$. Sve to još deluje kao veliki balon i Kina je najčešće korišćena reč, da kineski seljaci već plaćaju džak pirinča 0.1LTC među sobom.

Ja se pridružujem razmišljanju o vlasnicima onih 11M bitcoin novčića koji se ne mrdaju od nastanka a ne o špekulantima sa ovih milion koliko je u redovnom opticaju. Voleo bih da vidim neku noviju analizu blockchain-a i koliko se uspavanih novčića pokrenulo provocirano ovim rastom cene od aprila. I naravno da znam kada će neki od ranih usvajača rešiti da unovči svoje nule i jedinice za tvrdu valutu da ja prodam svoju zalihu pre povratka cene na 10$ za komad. Dotle svako jutro kad otvorim oči prvo pogledam vrednost btc na mtgox-u i preračunavam svoju ušteđevinu.

Pregled parametara za mining LTC novčića (scrypt) za različite grafičke kartice i orijentacione cene na tržištu:

ltcmining

[ad]

1 thought on “Ponovo Bitcoin i ostali coini”

  1. Negde u septembru sam sklopio pc sa 3 kartice iz zezanja i pustio da prave litecoine, juče sam ih prodao preko 40$ i lepo profitirao na radeonima. Inače sam zakasnio za bitcoine jer je već krenuo taj asic. Lepo je videti da puno naših ljudi uzima keš na ovakvim stvarima 🙂 pohvala za članak, pokušaću na berzi da se poigram

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.