GreenHost saveti Optimizacija Alcatel OT-995

Optimizacija Alcatel OT-995

Alcatel OT-995: Svoje korisničko iskustvo sa ovim aparatom možete poboljšati sa nekoliko jednostavnih zahvata. Neki od potrebnih koraka su komplikovaniji od drugih, ali i sa jednostavnijim metodama možete dobiti odlične rezultate.

Ovo je prilično brz i fluidan uređaj jer ima procesor na 1.6GHz ali zbog jednog jezgra nije najbolji sa više operacija odjednom. Android će vam savršeno raditi i na 1024MHz a za ta podešavanja vam je potreban root-ovan sistem. Više o tome na: http://www.mediafire.com/?wor8ngq2p82nqgk

Trajanje baterije možete drastično produžiti ako isključite konstantni internet pristup. Svakako je negativno imati uređaj sa sobom koji neprekidno zrači i troši bateriju a nije svima neophodno da budu non stop online. To što imate tu mogućnost ne znači da je morate koristiti. Uz pomoć programa “Battery Booster” može se podesiti da se paketni podaci isključuju sa gašenjem ekrana i pale sa otključavanjem. Po pritisku na dugme za otključavanje android se vrlo brzo zakači na apn i uspostavi vezu, aktivni programi se osvežavaju i poruke sa skajpa i vibera stižu. Ako ne koristite često pun potencijal vaše 3G veze nego većim delom razmenjujete poruke i male količine podataka možete vašu vrstu veze prebaciti na 2G i dodatno produžiti vek trajanja baterije.

Pametno baratanje sinhronizacijom telefona sa email sandučetom, kalendarom i drugim servisima se još može dobiti na trajanju baterije. Sa svim ovim optimizacijama i sa posebnim operativnim sistemom se dobije baterija koja može da potraje i do 4 dana (sa 3 noćna perioda) a da niste uskraćeni za informacije o vremenu, mejlovima, porukama i ostalim online servisima.

Battery Booster, No-frills CPU Control, All-In-One Toolbox, Superuser, H1N1 ROM

[ad]

2 thoughts on “Optimizacija Alcatel OT-995”

  1. Uspeo da ubacim H1N1 i telefon je poleteo. Baterija mi traje duplo u odnosu na GB. Hvala za idejuu :))))))

    1. Danas ubacio CyanogenMod 11 na aparat, android 4.4.2 i za sad lepo radi. Verzija iz avgusta nije htela da se instalira ali je ova iz februara 2014. uspela. Nakon toga ako želite instalirajte GoogleApp-s za 4.4.2 takođe iz CWM-a. Aparat je inače brendiran Telenor OT-995 sa fabričkim 4.0.4.

      http://d-h.st/users/bagyusz/?fld_id=33197#files

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.