GreenHost novosti,saveti Novi Skype ne radi na Windows XP SP2

Novi Skype ne radi na Windows XP SP2

Ako prilikom pokretanja Skajpa dobijete poruku o grešci “Fatal Error: Failed to get proc address for GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll)” ili sličnu, a program vam je radio prethodni put kad ste ga pokrenuli najverovatnije imate na računaru instaliran Windows XP sa SP2 (Service Pack 2). Nakon poslednje automatske nadogradnje samog Skajpa, skype ne radi i prilikom pokretanja se javlja greška sa početka teksta..

Problem se može rešiti instalacijom Service Pack 3 paketa na Windows XP jer novi Skype zahteva neke elemente sistema koji postoje samo u SP3 verziji. Za instalaciju servisnog paketa nije potrebno da imate legalnu verziju operativnog sistema, ali je svakako preporučljivo da imate licencu. Nakon instalacije SP3 sledi restart i nakon toga par pitanja o sigurnosti. Paket možete preuzeti jednostavno sa Microsoft sajta.

Drugo rešenje je deinstalirati sam Skajp i instalirati stariju verziju na sistem (recimo 6.1.0.129) koji radi na SP2 verziji Windows XP sistema (i obavezno nakon instalacije ove verzije isključite automatske nadogradnje samog Skajpa u opcijama da se problem ne bi ponovio).

Prvo rešenje je bolje ako vam ne smetaju i ostale promene i nadogradnje koje stižu uz SP3, drugo za računare koji iz nekog razloga moraju ostati na SP2.

[ad]

20 thoughts on “Novi Skype ne radi na Windows XP SP2”

 1. Tačno mi se ovo desilo, tražio problem preko google-a i naišao ovde, rešio a slabo znam engleski jezik. Na poslu si svi računari sp2 pa sam skinuo stariji skype.

  hvala 🙂

 2. Takodje mi se ovo desilo,ali sad cu ici instalirati stariju verziju skajpa,i nadam se boljem rezultatu. 🙂 Hvala na informacijama. 🙂

 3. Pozdrav, imam problem koji je već gore naveden i neznam kako ga riješiti, st puta sam izbrisala skyp(deaktivirala) i skidala neke druge verzije al ne ide, da li mi može netko od vas ako je itko uspio to riješit reći što učiniti, poslati mi linkove za te stare verzije koje idu na sp2 verziji? hvalaaa

   1. hvala ti 🙂 ma nema razloga, valjda 😛 ne kužim se previše u računala i te pakete, pa bi mi zato stvarno trebala pomoć, jer ne znam razliku između sp2 i sp3 🙁

 4. Ne mogu da se ulogujem sa starom verzijom,pise da ne moze da se poveze u cemu je problem????

  1. Može biti par uzroka, ako je ispunjeno da je instaliran Service Pack 3 i najsvežija verzija Skajpa može da pomogne brisanje postojećeg foldera u kome sam Skajp drži arhivu poruka. Potrebno je obrisati staru verziju i instalirati najnoviju da bi povezivanje uspelo.

 5. Imam slican problem kao i Lazar,ne mogu nikako da se ulogujem na skajp.Imam Windows XP sa SP2,pa me interesuje da li je sigurno da sama instaliram Service Pack 3,tj da li ce doci do brisanja slika , programa i sl..ili da pozovem nekog ko je strucan posto se ne snalazim bas najbolje sa racunarima 🙁 Hvala punooo….

  1. Možete i sami jer je to korisnička akcija koja ide prilično automatski. Može se malo počistiti sistem pre instalacije SP3, recimo programom CCleaner.

   1. ne mogu da instaliram skajp. pre nekoliko dana instalirao sam novu verziju koju najverovatnije moj racunar ne moze da podrzi itako sam izgubio onu verziju koja je dobro funkcionisala. sta sad da radim?

 6. Instalirao sam tu staru verziju kako ste opisali ali mi izbaci poruku kad pokusam da se ulogujem, da “Skype ne moze da se poveze”….molim pomoc….

 7. Instaliro sam SP3 racunar se restartovao i nije bilo sigurnosnih pitanja,a stara verzija skaypa nece pise”skayp nemoze da se poveze sa mrezom”

 8. instalirano mi je nova verzija skaypa
  ali mi nijedalo da se povežem sa bilo kime i da razgovaram
  vratili smo staru verziju
  ali mi se danas ukinula kaže ugašena i ne mogu više do starog skaypa

 9. imala sam skype do jucer danas ne mogu da jga otvorim jer jaze da imam novu verziju koju moram instalirati ja poikusam naravno jedina moguzcnost Downalds i pokusam ali mi kaze da ne mogu da pokusam ponovo ,zaista neznam o cemu se radi

  1. moze na windovs 7 a naj jednostavniji test je ako ne mozete instalirat gogle hrom necete moci ni skajp jer zahtevaju istu podrsku racunara ako vam prodje instalacija gogle hroma onda oce i skajp ali najbolje da ga skinete sa sajta ninite jer se odatle automacki skida i instalira https://ninite.com/

 10. Imam XP professional, verzija 2002 na sp3 i SKYPE nemože da se poveze sa mrežom. Koju verziju Skypa da instaliram za ovu konbinaciju: XP professional, verzija 2002 na sp3.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.