GreenHost novosti,saveti comctl32.dll missing – panda antivirus obara sistem

comctl32.dll missing – panda antivirus obara sistem

U sredu 11.marta je korisnike Microsoft operativnih sistema koji su zaštićeni nekim od Panda Antivirus programa su samo prestali da rade. Bez obzira da li je licenciran ili piratski izbacivali su grešku “The program can’t start because COMCTL32.dll is missing from your computer. Try reinstalling the the program to fix this problem.”

http://www.pandasecurity.com/mediacenter/panda-security/information-regarding-issue-with-the-signature-file-pcop-retail-2015/

Problem je nastao tako što je Panda nakon nesretnog update-a pomislila od sebe da je virus i napravila autoimuni dar mar šaljući sebe i exe fajlove u karantin. Brzo se pojavio savet na mreži da nikako ne restartujete sistem ako vam se pojavi ova poruka. Panda je izbacila objašnjenje i recovery program koji navodno otklanja posledice, neki korisnici su prijavili da je bilo dovoljno instalirati Pandu ponovo ali je svakako hiljade računara pogođeno ovim problemom.

Jedini savet za sada je da pratite vesti i novija rešenja za otkloniti problem, najgori slučaj je da računar posle restarta ili paljenja neće da podigne sistem ni u Safe modu kada i reparacija postaje teža. Ako imate neki od Panda antivirus programa preporučuje se da ga ugasite “Stop antivirus opcija” ili zamenite drugim, a najnovija verzija koja se može skinuti sa njihovog sajta je ispravljena.

[ad]

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.