GreenHost novosti Asus Transformer, pad ili laptop

Asus Transformer, pad ili laptop

Asus Transformer je najnoviji tablet ove kompanije koji nam dolazi sa NVIDIA Tegra 2 platformom, fantastičnim IPS ekranom i docking stanicom odnosno tastaturom koja ga pretvara u netbook. Kada je Android u pitanju, u ovom trenutku Transformer predstavlja i najbolji izbor.

Asus Transformer je sigurno najzanimljiviji Android tablet koji se do sada kod nas pojavio. Samo jedan od dva modela na tržištu sa najnovijim verzijama operativnih sistema Android (na Transformeru je verzija 3.0.1 Honeycomb, a znamo da se za koji dan očekuje i zvaničan update na 3.1). Pored ovoga, ono što ga čini jedinstvenim jeste činjenica da u pakovanju stiže kombinacija docking stanice i tastature, pomoću kojih se tablet transformiše praktično u netbook. Iako cena nije baš mala, i za te pare se može nabaviti i sasvim dobar laptop, ipak nije visoka za ono što se dobija: vrhunski Android uređaj najnovije generacije koji potpuno menja sliku kada je u pitanju dosadašnja dominacija iPad modela. Asus je još jednom pokazao zašto važi za jednu od vodećih kompanija u IT sektoru.

Modeli:
Transformer TF300T
Transformer Prime 64GB TF201
Transformer TF101

Asus Transformer je najava malo drugačije filozofije kada su tableti u pitanju, a koja se tiče funkcionalnosti koja nam je do sada nedostajala. Tableti su još uvek uređaji koji nisu ni tamo ni ovamo, nezgodni za neki malčice ozbiljniji rad, nedovoljno jaki za igre, no situacija se ipak polako menja. Igre se prave specijalno za mobilne platforme kao što je Tegra, a dodatak kao što je tastatura kod Transformera ga pretvaraju u uređaj koji se može bez problema koristiti i za rad. Ostaje da vidimo kakav će kurs zauzeti sledeća verzija Androida koja bi trebala da spoji verzije namenjene mobilnim telefonima i tabletima, a do tada, Transformer zaslužuje sjajne ocene i toplu preporuku.

izvor:
http://www.itsvet.com/tekst/asus-transformer/4899/

[ad]

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.